Belediye Başkanımızın 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY’u Anma Günü Mesajı

Kurtuluş Savaşı’nda milletimizin yazdığı destanları dizelerine döken Mehmet Akif ERSOY, İstiklal Marşımız ile milli mücadelenin ve milli iradenin hiçbir kuvvete teslim olmayacak kadar güçlü ve kararlı olduğunun sesi olmuştur. Gelecek nesillere Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş ve istikbal adımlarını İstiklal Marşı ile en iyi şekilde anlatan milli şairimiz Mehmet Akif ERSOY, her kelimesinde milletimize ait kutsal ve kadim değerleri bizlere miras bırakmıştır. 100 yıldır kalplerimizi, ruhlarımızı ve yolumuzu aydınlatan İstiklal Marşı’nı bugün yine aynı duygu ve inançla, vatan topraklarımızı bölmek isteyenlere karşı yüksek sesle haykırıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabulünün 100. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını, vatan şairimiz Mehmet Akif ERSOY’u, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.